1

Øvelseskjøring

Dersom du har ervervet deg rett til øvelseskjøring kan du begynne privat øvelseskjøring fra fylte 16 år. Rett til å øvelseskjøre erverves gjennom fullført trafikalt grunnkurs eller førerrett i annen klasse som feks. moped og traktor.

Har du ikke trafikalt grunnkurs kan dette gjennomføres fra fylte 15 år. Påmelding kan du gjøre ved å klikke her.

Krav til ledsager: Under privat øvelseskjøring må ledsager være fyllt 25 år og hatt førerkort for sammenhengende i 5 år. Ledsager må medbringe førerkort. Den som øvelseskjører medbringer bevis for lov til øvelseskjøring samt legitimasjon.

Krav til bil: Ledsager skal ha ekstra innvendig speil for å kunne se bakover. Bilen skal også utstyres med en rød L ( L kan lastes ned her). Kravet om håndbrems mellom forsetene er ikke lenger gjeldende. Det er lov å øvelseskjøre både med automat og manuelt gir.

Det er ingen restriksjoner på hvor det er lov å øvelseskjøre. Det er likevel viktig at det taes hensyn til kandidatens nivå. Det er heller ingen begrensninger på antall passasjerer - likevel er det igjen viktig å ta hensyn til kandidatens nivå. Øvelseskjøring innebærer en viss risiko. Tilpass derfor antall passasjerer og kjøreruten etter nivået.

Velg ditt hjemfylke:

Trafikalt grunnkurs - Velg fylke